agriturismo piemonte landschap

Luxe agriturismo piemonte

luxe agriturismo piemonte

Ben je op zoek naar een Luxe agriturismo in Piemonte, dan is er een vrij ruim aanbod om uit te kiezen. De oorsprong van agriturismo’s is totaal niet luxe, want van oorsprong is het een Italiaanse boerderij, die gericht was op de productie van vlees, groentes, olijven of wijn.

Tussen de bomen en de (schuine) velden staan hier en daar stallen of opbergplaatsen, die inmiddels zijn omgebouwd tot gastenverblijven. Veel van die oude gebouwen waren volledig vervallen. En sommige boeren hebben die gebouwen omgebouwd tot een luxe gastenverblijf.

Welke luxe kun je verwachten

Het grote verschil met een gewone agriturismo, kun je bij een luxe agriturismo Piemonte het volgende verwachten:

  • Mooi opgeknapt en afgewerkte kamers
  • Een keukentje met koelkast en (beperkte) kookgelegenheid
  • Een luxe agriturismo Piemonte met zwembad

agriturismo piemonte met zwembad

Ook zijn vele voorzieningen net even wat beter geregeld. Denk aan de parkeergelegenheid, een fijn restaurant, meer personeel die je kan helpen, wasgelegenheid en degelijk internet.

Luxe agriturismo Piemonte

Hieronder zie je een lijst met de luxe agriturismo’s die we in Piemonte hebben gevonden.

  1. Agriturismo Ca’ Pasquin is open vanaf het voorjaar van 2023. Het landgoed is zo’n 24 voetbalvelden groot, er zijn 10 vrij luxe appartementen beschikbaar. Bekijk deze luxe agriturismo hier.
  2. Dimora Cortese is ook een prachtige Agriturismo op zo’n 20 minuutjes van Alba af. Er is een jacuzzi (of misschien een opblaasbare jacuzzi) en de kamers zien er stijlvol uit. Bekijk deze luxe agriturismo hier
  3. Houd je van wijnen, bekijk dan ook eens de Agriturismo El Bricco. Meer informatie over deze agriturismo vind je hier.

 

landschap luxe agriturismo piemonte

Of je nu gaat voor luxe of niet, dit soort landschappen met een mooie zonsondergang kun je natuurlijk ook beschouwen als ultieme luxe!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *