agriturismo piemonte landschap

5 x verblijven in de natuur in Piemonte

berghut piemonte

Deze website gaat vooral over Agriturismo’s. Maar voor reizigers die op zoek zijn naar een ander type verblijf in de natuur, zijn er meer mogelijkeden beschikbaar. Bekijk het lijstje maar!

  1. Campings – Er zijn veel campings in Piemonte, waar u uw eigen tent of caravan kunt meenemen of een stacaravan kunt huren. Veel campings zijn gelegen in de bergen of langs de oevers van meren en rivieren en bieden tal van activiteiten, zoals wandelen, vissen en kajakken.
  2. Glamping – Glamping is een combinatie van glamoureus kamperen en luxe accommodatie. In Piemonte zijn er verschillende glamping-opties, zoals boomhutten, yurts en tipi’s. Dit zijn perfecte verblijfsopties voor wie op zoek is naar een unieke en avontuurlijke ervaring, zonder in te leveren op comfort en luxe.
  3. Bed & Breakfast – Bed & Breakfasts zijn kleine, familiebedrijven die comfortabele kamers aanbieden en een uitgebreid ontbijt serveren. Veel bed & breakfasts in Piemonte zijn gelegen in pittoreske dorpen of op het platteland, omringd door de natuur.
  4. Berghutten – Berghutten zijn accommodaties die meestal alleen te voet bereikbaar zijn en zich op afgelegen locaties bevinden, zoals hoog in de bergen. Deze accommodaties bieden vaak eenvoudige maar comfortabele kamers en zijn een perfecte uitvalsbasis voor wandel- of trektochten in de bergen.
  5. Luxe Agriturismo – Agriturismo’s zijn boerderijen die kamers, appartementen of vakantiehuizen verhuren aan gasten. In Piemonte zijn er tal van agriturismo’s in het platteland en de bergen, waar u kunt genieten van de rust en de natuurlijke schoonheid van de regio. Veel agriturismo’s bieden ook zelfgemaakte gerechten met lokale ingrediënten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *