agriturismo piemonte landschap

Feesten in Piemonte

feestdagen in piemonte

Het hele jaar door worden er in Piemonte leuke evenementen georganiseerd, van wijnproeverijen en culinaire festivals tot muziek- en cultuurevenementen. Hieronder vindt je de leukste evenementen in Piemonte.

Feesten in Piemonte

Feesten in Piemonte

  1. Alba International White Truffel Fair – Elk jaar in oktober en november wordt in de stad Alba het International White Truffle Fair georganiseerd, waarbij witte truffels uit de regio worden tentoongesteld en verkocht. Dit is een van de grootste truffelbeurzen ter wereld en trekt bezoekers van over de hele wereld aan. Meer info over truffels in Piemonte.
  2. Vinum – Vinum is een wijnfestival dat elk jaar in mei plaatsvindt in de stad Alba. Bezoekers kunnen genieten van wijnproeverijen en -workshops, lokale gerechten en live muziek. Het festival is een geweldige manier om de wijnen van de regio te ontdekken en te genieten van de lokale sfeer. Meer info over Wijn in Piemonte.
  3. Asti Palio – Asti Palio is een middeleeuws festival dat elk jaar in september in de stad Asti wordt gehouden. Het festival omvat een paardenrace tussen de verschillende wijken van de stad, gevolgd door een kleurrijke optocht en historische re-enactments. Het is een levendig evenement dat een diepe verbinding heeft met de geschiedenis en cultuur van de regio. Meer over de leukste steden in Piemonte.
  4. Cheese – Cheese is een internationaal festival voor kaasliefhebbers, dat om de twee jaar in september in de stad Bra wordt gehouden. Het festival biedt een breed scala aan kazen uit verschillende landen en regio’s, evenals workshops, proeverijen en lezingen. Het is een must-see evenement voor fijnproevers en kaasliefhebbers.
  5. Jazz in Langhe – Jazz in Langhe is een jaarlijks muziekfestival dat in juli in de regio Langhe wordt gehouden. Het festival omvat concerten en optredens van lokale en internationale jazzmuzikanten, evenals workshops en lezingen. Het is een geweldige manier om te genieten van de muziek en cultuur van de regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *